Make your own free website on Tripod.com

 

 
 
   
 

Ledakan Berani Mati Untuk 14 April

Oleh Pejuang KeAdiLan

Pertama-tamanya,pujian diberikan kepada rakyat Iraq yang berani dan sanggup mengorbankan nyawa untuk menegakkan agama,bangsa dan negara!tindakan susulan dengan membuat serangan secara berani dengan mengebom diri sendiri adalah jihad dan wajar diambil iktibar.

Dalam konteks Malaysia,berani mati boleh digantikan dengan frasa 'berani kerana benar'.Seharusnya rakyat Malaysia sedar bahawa kita adalah rakyat yang mahukan kebenaran ditegakkan.KIta mahu segala kezaliman dihapuskan.Kita tentang ketidaksamaan yang dilakukan segelintir pemimpin yang tamak dan dayus.Tetapi sebenarnya penentangan kita biasanya tidak seberani pengebom berani mati.

Kita biasanya akan meluahkan hanya dengan lisan bukan perbuatan.Kalau 10 orang berkata kita harus menentang kezaliman,mungkin hanya 1 sahaja yang turun berdemonstrasi.Kenapa sedemikian?puncanya satu sahaja...kita tiada jati diri yang sempurna.Kita takut menjadi mangsa hilang pekerjaan.Kita takut menjadi mangsa dibuang daripada universiti.

Kita sebenarnya mementingkan periuk nasi dan diri sendiri semata-mata.Jika kita lebih berani, maka tidak mustahil kezaliman dapat ditundukkan dalam masa kurang sebulan.Jika kita berani,maka DSAI akan berada di luar gelita penjara dan memimpin kita.Kita mudah terpengaru h kerana media awam di Malaysia majoriti dikuasai mereka yang tidak beretika.sayang kerana kita kurang prihatin terhadap perkara ini.

Kita hanya mendengar ceramah tetapi tidak cuba untuk membangkitkan semangat untuk membakar api kejahatan. Kita belum perlu mengebom diri sendiri tetapi ada lagi pengorbanan yang boleh dilakukan.

Jangan biarkan hanya segelintir sahaja yang berjuang. Apa yang boleh dilakukan akan tiba.Di 14 April ini pastikan kita tidak ketinggalan daripada menyatakan apa yang tersirat di sebalik realiti.

REFORMASI!!!!!!! WASSALAM.